Foto: Asaf Kliger

Julfirande på ICEHOTEL

16 december - 25 december

Jul- och nyårshelgen står för dörren och vad är mer stämningsfullt än att fira i ett snöigt vinterlandskap med nära och kära? I år blir julen extra stämningsfull på ICEHOTEL.

Traditionell svensk julmat, snöiga äventyr och svenska jultraditioner väntar på ICEHOTEL i december. Åk på en norrskenstur på snöskoter, skapa ditt eget iskonstverk och bada isvak och basta är några av aktiviteterna du kan vara med om under ditt besök, och under julhelgerna erbjuds också något alldeles extra.

  • Julmarknad från den 16 december. Här kan du inspireras av lokala hantverk och köpa de sista julklapparna. Från den 16-25 december finns tomten på plats.
  • Julbord kan avnjutas på Hembygdsgården i Jukkasjärvi från den 24 november. Boka bord för att säkra din plats. Här serveras ett klassiskt svenskt julbord med lokala inslag av renstek, älgrostbiff och en specialkomponerad sillbuffé.
  • Invigning av ICEHOTEL Ceremony Hall sker den 26 december.
    ICEHOTEL Church, iskyrkan, blir ICEHOTEL Ceremony Hall – en dedikerad och stämningsfull plats för bröllop och ceremonier i det säsongsöppna Icehotel. Design av trion Tjåsa Gusfors, Wilfred Stijger & Edith van de Wetering som tidigare har skapat flera av iskyrkorna på ICEHOTEL.

Fira in det nya året på ICEHOTEL
Nyårsfirandet på Icehotel är ett minne för livet, eller vad sägs om att avnjuta en nyårsmiddag på Icehotel Restaurant, besöka ICEBAR BY ICEHOTEL Jukkasjärvi på en cocktail serverad i isglas för att sedan förundras över de hundratals lanternorna som stiger mot himlen medan nedräkningen till tolvslaget sker nere på älven. När 2017 har blivit 2018 fortsätter festen med dans och festligheter inne i isbaren.

Varmt välkomna till en oförglömlig jul och nyår på ICEHOTEL!