Invigning Norrbottens Länskonstmuseum

22 november
Tider:
17.00

Konstmuseet i Norr, Norrbottens länskonstmuseum, inviger sina nya lokaler i Kristallen, Kiruna med utställningen Transitions den 22 november 2018 klockan 17.00. 

Konstmuseet i Norr är det nordligast belägna konstmuseet i Sverige och ett av de nordligaste i världen. Konstmuseets invigning blir därmed en stor händelse och ett positivt tillägg på Sveriges konstmuseikarta. Kristallen är den första byggnaden i Kirunas nya stadskärna och med stadens starka konsttradition och besöksnäring är det en bra plats för Norrbottens länskonstmuseum.

”Det är otroligt spännande med nybyggda och tillgängliga lokaler i Kristallens gyllene kärna”, säger länskonstmuseichef Selma Green och fortsätter:

Vi vill engagera publiken och tillgängliggöra samtidskonst i Norrbotten med förhoppningen att de som bor här, och våra långväga besökare, hittar konstens berikande inflytande i sina liv.”

Till invigningsutställningen Transitions har konstnärer med anknytning till det arktiska området bjudits in för att visa nyproducerade och omarbetade verk som är speciellt framtagna för platsen. Genom verken undersöker konstnärerna en föränderlig definition av landskap som motiv- och begreppsbild där motivet utforskats och getts nya dimensioner genom konstnärliga yttringar och materialval.