STF Kebnekaise Fjällstation

Resan upp till Kebnekaise Fjällstation börjar i Nikkaluokta, där vägen slutar och vildmarken tar vid. I mer än ett sekel har stationen funnits här som en trygg oas mitt ute i den lappländska fjällvärlden, och erbjudit skydd och vila för trötta vandrare. Hit har folk kommit för att söka äventyr och spänning, och också för att njuta av stillheten och lugnet.

Om du vill kan livet på fjällstationen bjuda på tuffa strapatser med krävande toppturer, klätterkurser på sten eller is, skidbestigningar, glaciärvandring och terränglöpning över fjällhedarna. Men det kan också vara en nästan andlig vistelse med strövtåg i dalgången under den öppna horisonten, vandring längs Kungsleden, frihet och ett fullständigt lugn.

Efter en dag med fjällvind, reflektion och kanske många höjdmeter kan du slå dig ner en stund i värmen från brasan och drömma dig tillbaka en stund. Sedan väntar en läcker trerättersmiddag innan du somnar gott. Inför nästa tur äter du en rejäl frukost med nybakat bröd i vår restaurang. Restaurangen har ca 90 sittplatser och fullständiga rättigheter, och vi har också gemytliga sällskapsrum, bastu med Sveriges högsta utsikt, WiFi och en hel del andra bekvämligheter

STF Kebnekaise Fjällstation ligger 19km från vägs ände, och du tar dig hit på skidor, snöskor eller skoter under vintern, och till fots eller med helikopter under sommaren.

Varmt välkommen!