Gunnar Larsson/ Rostujávri Vildmarkscamp

Rostujávri Vildmarkscamp

Välkommen till Sveriges nordligaste vildmarkscamp. Campen ligger vackert belägen vid fjällsjön Rostujávri, ca 11 mil norr om Kiruna.

Som besökare befinner du dig mitt i hjärtat av ett samiskt kulturlandskap. Vi vill inte kalla det för ”vildmark” eftersom samerna kultiverat landet under årtusenden. Området på ömse sidor om sjön nyttjas idag av samebyarna i huvudsak som vår och höstbete. 

Rostujávri är inte bara rödingsfiske på vårisen under några korta och intensiva månader. Rostujávri är också den subarktiska sommarens fiskefröjd med ett fantastiskt flugfiske efter harr från början av juli och hela augusti.

Sjön med omkringliggande landskap är en väl bevarad samisk kulturbygd med glittrande strömmar, rapande ripor, rödglänsande rödingar och milsvida fjällhedar. I Rostujávris sydöstra del börjar det klassiska flugfiskevattnet Rostueatnu. Älven rinner så småningom ihop med Dávvaeatnu. Tillsammans bildar de det sägenomspunna Sandåslandets moderflod, Lainioälven.

För sommargäster är fiskemöjligheterna nästan oändliga och landskapet det mest vidlyftiga den norrbottniska fjällvärlden har att erbjuda. Inte ens miljoner mygg kan förändra den bilden. Sandåslandet är det sista riktiga harrlandet, som vi verkligen kan vara stolta över.

Det finns många lyriska fiskehistorier förknippade med Rostujávri. Lika många som de sommargäster som genom åren blött sina krokar, flugor och drag. 
Du kan bli en av dem och få ett fiskeminne för livet !

Anläggningen:
* Tio fyrbäddsstugor & fem tvåbäddsstugor. Utrustade för självhushåll.
* Uppvärmning och matlagning sker med gasol.
* Bastu och en konferensstuga finns att hyra.
* Anläggningen förfogar också över en mobiltelefon för kontakt med yttervärlden. 
* Kiosk där du kan köpa det allra nödvändigaste, även bensin och olja om du kommer med egen skoter.