Katja Bechtloff
Nutti Sámi Siida AB
Sandra Petrowitz
Katja Bechtloff

Reindeer Lodge – Stuguthyrning

Naturskönt och mysigt stugboende i tallskogen vid Torneälvens strand mitt i Swedish Lapland. Njut av stillheten, slå dig ner vid kaminen och koppla bort vardagen.

Reindeer Lodge omfattar fem trästugor, där varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare två personer.
Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. 

Den gemensamma vedeldade bastun med åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt WC finns i gemensamma separata faciliteter. Reindeer Lodge är en bra startpunkt för olika aktiviteter beronde på säsong. Ta en promenad in till byn Jukkasjärvi för att besöka kyrkan, renarna och Icehotel-anläggningen. Och på hösten och vintern är Reindeer Lodge ett ypperligt ställe att spana efter norrskenet.

På sommaren och hösten används Reindeer Lodge endast till boende, d.v.s. att en del av våra renar som brukar vistas här under vintern, finns under juni fram till oktober på ”Sámi Siida-Márkanbáiki” i Jukkasjärvi. Reindeer Lodge är ett lättillgängligt övernattningsställe för bilburna resenärer och ligger endast 15 km från Kiruna Airport och 3 km utanför Jukkasjärvi by.

PRIS: 800 kr per dubbelbädd/4-bäddsstuga per natt sommar- och hösttid (juni-okt).
PRIS: 1 000 kr per dubbelbädd/4-bäddsstuga per natt vintertid (nov-mars).
INGÅR: Tillgång till gemensam servicebyggnad för självhushåll, bastu, dusch och WC. 
ADRESS: Paksuniemivägen 188 i SE – 981 91 Jukkasjärvi, som ligger 3 km från Icehotel/Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
BRA ATT VETA: Hyresgästerna är själva ansvariga för att deras stuga och de gemensamma faciliteterna hålls rena under vistelsen och lämnas i gott skick vid utcheckning.
KVALITÉ: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.

Läs mer om hösten på Reindeer Lodge.
Läs mer om vintern på Reindeer Lodge.