Katja Bechtloff

Reindeer Lodge – Stuguthyrning

Naturskönt och mysigt stugboende i tallskogen vid Torneälvens strand mitt i Swedish Lapland. Njut av stillheten, slå dig ner vid kaminen och koppla bort vardagen.

Reindeer Lodge omfattar fem trästugor, där varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare två personer.
Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. Även en uteplats med grill finns tillgänglig.

Den gemensamma vedeldade bastun med åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt WC finns i gemensamma separata faciliteter. Reindeer Lodge är en bra startpunkt för promenader i skogen. Ta ett dopp i den närliggande bäcken, plocka bär, eller ta en promenad in till byn Jukkasjärvi för att besöka kyrkan, renarna och Icehotel-anläggningen.

På sommaren används Reindeer Lodge endast till boende, d.v.s. att en del av våra renar som brukar vistas här under vintern, finns nu på ”Sámi Siida-Márkanbáiki” i Jukkasjärvi. Reindeer Lodge är ett lättillgängligt övernattningsställe för bilburna resenärer och ligger endast 15 km från Kiruna Airport och 3 km utanför Jukkasjärvi by.

PRIS: 800 kr per dubbelbädd/4-bäddsstuga per natt.
PERIOD: 6 juni – 1 september 2019.
INGÅR: Tillgång till gemensam servicebyggnad för självhushåll, grillplats, bastu, dusch och WC. Täcken och kuddar finns i stugorna (sängkläder ingår ej, men är tillgängliga mot tillägg).
INCHECKNING: Fr.o.m. 16.00. På “Sámi Siida – Márkanbáiki” (Marknadsvägen 2) bredvid Jukkasjärvi kyrka får ni stugnyckel samt färdbeskrivning. Vid senare ankomst än 17.00, vänligen ring oss i förväg på 0980 213 29.
UTCHECKNING: Senast 10.00.
TILLÄGG: Påslakan/örngott/lakan-set 50 kr/person. Badhandduk 50 kr/person.
ADRESS: Paksuniemivägen 188 i SE – 981 91 Jukkasjärvi, som ligger 3 km från Icehotel/Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
BRA ATT VETA: Hyresgästerna är själva ansvariga för att deras stuga och de gemensamma faciliteterna hålls rena under vistelsen och lämnas i gott skick vid utcheckning.
KVALITÉ: Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.