Nutti Sámi Siida AB
Sandra Petrowitz
Katja Bechtloff

Reindeer Lodge – Stugboende vintertid

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi med betande renar intill och med lite tur även med ett sprakande norrsken ovanför din stuga. Avlägset belägen i den snöklädda skogen och vid Torneälvens strand med gott om plats erbjuder denna småskaliga anläggning en ideal bas för din Swedish Lapland vintersemester.
Reindeer Lodge omfattar bl.a. fem trästugor i samisk design med renar betande runt knuten. En plats där stillhet råder. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare upp till en vuxen med ett barn, resp. två barn. Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. Utomhus finns en gemensam grillplats. De åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt Wc:n finns i gemensamma separata faciliteter.
Få ut det bästa av din vistelse genom att utforska omgivningarna under en snöskovandring eller en skidtur och en promenad mot Jukkasjärvi by för att besöka kyrkan, friluftsmuseet Márkanbáiki med bl.a. Café Sápmi, samt Icehotel. Och naturligtvis genom att spana mot natthimlen efter det spektakulära norrskenet. På vintern är Reindeer Lodge även hem för renar, därav beteckningen. Våra renar betar nära stugorna och vi stödutfodrar dem för att de skall kunna klara svåra förhållanden. Beroende på snöförhållanden och vinterns framfart kommer fler och fler renar flytta in. Om ni vill ha en förstahandsupplevelse med renar kan ni t.ex. boka vår renslädestur Ráidu eller vår samiska berättarkväll Idjastállu. Reindeer Lodge är den perfekta platsen för bilburna resenärer som letar efter ett boende en bit bort från allt, men ändå lättillgänglig. Reindeer Lodge ligger endast 15 km ifrån Kiruna Airport och 3 km utanför Jukkasjärvi by. Vi erbjuder inchecknings- och utcheckningstransfersalternativ med vår minibuss mot tillägg.

PRIS: Från 975 kr per vuxen/natt och 500 kr per barn (3-12 år)/natt.
1 950 för 2 personer per stuga/natt.
975 kr för en extra vuxen/natt i bäddsoffa (max 1 vuxen i bäddsoffa).
500 kr för ett extra barn (3-12 år)/natt i bäddsoffa. 1 500 kr för 1 person per enkelrumstuga/natt.
Obs: bäddsoffan (1,60 x 1,80 m) har plats för upp till 1 vuxen med 1 barn, resp. för 2 barn (3-12 år).
PERIOD: 1 nov 2021 – 18 april 2022.
INGÅR: Frukost (08.00 – 9.30), sänglinne och badhandduk. Tillgång till gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser, grillplats, samt separata dusch och Wc:n i gemensamma faciliteter. Tillgång till snöskor, enkla längdskidor och pulka. Ved till stugkamin.
ADRESS: Paksuniemivägen 188, SE – 981 91 Jukkasjärvi

 

 

 

Bo i våra idylliska stugor utanför Jukkasjärvi med betande renar intill och med lite tur även med sprakande norrsken ovanför din stuga. Avlägset belägen i den snöklädda skogen och vid Torneälvens strand med gott om plats erbjuder denna lilla anläggning en ideal bas för din Swedish Lapland vintersemester.
Reindeer Lodge omfattar fem trästugor i samisk design med renar betande runt knuten. En plats där stillhet råder. Varje stuga är som ett stort rum á 20 m² som är utrustat med en dubbelsäng, vedeldad kamin, element, litet kylskåp, stolar och bord. Fyra utav fem stugor förfogar även över en bäddsoffa (1,60 x 1,80 m) som kan hysa ytterligare upp till en vuxen med ett barn, resp. två barn. Den separata timmerkåtan fungerar som en gemensam servicebyggnad för självhushåll med fullt utrustat kök, spis och sittplatser. De åtskilda dusch- och omklädningsrum för kvinnor och män samt Wc finns i gemensamma separata faciliteter.
Få ut det bästa av din vistelse genom att utforska omgivningarna under en snöskovandring eller en skidtur och en promenad mot Jukkasjärvi by för att besöka kyrkan, dagsbesöksmålet Márkanbáiki med bl.a. Café Sápmi samt Icehotel. Och naturligtvis genom att spana mot natthimlen efter det spektakulära norrskenet.
På vintern är Reindeer Lodge även hem för renar, därav beteckningen. Våra renar betar nära stugorna och vi stödutfodrar dem för att de skall kunna klara svåra förhållanden. Beroende på snöförhållanden och vinterns framfart kommer fler och fler renar flytta in. Om ni vill ha en förstahandsupplevelse med renar kan ni boka vår Ráidu- eller Idjastállutur och/eller besöka utflyktsmålet Márkanbáiki i byn dagtid.
Reindeer Lodge är den perfekta platsen för bilburna resenärer som letar efter ett boende en bit bort från allt, men ändå lättillgänglig. Reindeer Lodge ligger endast 15 km ifrån Kiruna Airport och 3 km utanför Jukkasjärvi by. Vi erbjuder inchecknings- och utcheckningstransfersalternativ med vår minibuss mot tillägg.
 
PRIS: 1 500 kr för 2 vuxna per stuga/natt. 1 150 kr för 1 vuxen och 1 barn (3-12 år) per stuga/natt. 750 kr för en extra vuxen/natt i bäddsoffa (max 1 vuxen).  400 kr för ett extra barn (3-12 år)/natt i bäddsoffa. 1 300 kr för 1 vuxen per enkelrumstuga/natt. Obs: bäddsoffan (1,60 x 1,80 m) har plats för upp till 1 vuxen med 1 barn, resp. 2 barn (3-12 år).
PERIOD:  23 nov 2020 – 11 april 2021.
INGÅR: Frukostkorg, sängkläder och badhandduk.
Tillgång till gemensam servicebyggnad för självhushåll, dusch och separata Wc:n.
Tillgång till snöskor, enkla längdskidor och pulka. Ved till kamin.
SJÄLVINCHECKNING: Fr.o.m. 14.00.
UTCHECKNING: Senast 11.00.
ADRESS: Paksuniemivägen 188, SE – 981 91 Jukkasjärvi, det är 3 km från Icehotel/Jukkasjärvi by, 15 km från Kiruna Airport och 20 km från centrala Kiruna.
TILLÄGG optional: Transfer med minibuss (150 kr per person/tur; förbokas; begränsat antal platser):
Check-in transfer: 16.00 från Jukkasjärvi kyrka till Reindeer Lodge.
Check-in transfer: 18.00 från Kiruna Turistcenter till Reindeer Lodge.
Vid behov kan minibussen under check-in transfer göra uppehåll vid matvaruaffär för snabbinköp.
Check-out transfer: 11.00 från Reindeer Lodge till Icehotel/Kiruna Airport/Kiruna Turistcenter/  Kiruna järnvägsstation.
TILLÄGG optional: Avresestädavgift 500 kr per stuga.
BRA ATT VETA: Bil rekommenderas för att ta sig hit. Bussförbindelsen med linje 501 från Kiruna är begränsad och hållplats nära lodgen saknas; Paksuniemivägen är utan gångväg. Linje 501:ans busshållplats  ”Jukkasjärvi Kyrkan” fungerar även som upphämtningsplats för vår 16.00 check-in-transfer med  minibuss (endast mot förbokning). En kommunal skoterled som får användas av bl.a. skidåkare och gående förbinder Reindeer  Lodge med Jukkasjärvi by via Torne älv, gångavståndet (skoterled) mellan Reindeer Lodge och Jukkasjärvi kyrka är ca 1,3 km. Login är utan lunch och middag; närmaste matvaruaffär, café och restaurang ligger 3 km bort. Anläggningen är endast delvis bemannad. Login är inte småbarnsanpassad. Städning ingår inte i hyran. Hyresgästerna är själva ansvariga för att deras stuga och de gemensamma faciliteterna hålls rena under vistelsen och lämnas i gott skick vid utcheckning. Städset finns i varje stuga. Om en stuga lämnas utan att den är städad och avresestädning är inte  bokad, kommer en extraavgift på 500 kr debiteras hyresgästen. Reindeer Lodge är en rökfri anläggning.
KVALITÉ: Nature’s Best Sweden, Sápmi Experience och Sustainable Arctic Destination certifierad.

BOKA HÄR