Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet

Katterjokk Turiststation

Katterjokk ligger långt borta. Långt borta från det vardagliga livet. Men det är själva tjusningen tycker vi – att komma bort till en lugn och avslappnad miljö där alla måsten stannat kvar hemma. Allt du behöver tänka på är dig själv och dina vänner i en storslagen miljö som inte lämnar någon oberörd. 

Området växlar snabbt i väder och natur och bildar en värld som är unik. Men det är väl det som är härligt? Kontrasterna! Att under en och samma dag uppleva två länder och tre årstider, med maximal eller minimal puls. Vad vi egentligen vill säga är att Katterjokk med dess omgivning inte lämnar någon oberörd.

Katterjokk Turiststation
Bokning sker främst via www.katterjokk.se. Bokning kan också göras via Kiruna turistbyrå. Billigt och enkelt boende med självhushåll i små lägenheter med 2-6 bäddar. Här finns också herr- och dambastu, samt ett mysigt allrum med öppen eldstad och sittplatser för många! Katterjokk Turiststation ägs och drivs av Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Kiruna.

Vägbeskrivning
Katterjokk ligger 2km från Riksgränsen och 130 km från Kiruna. Sväng av vid Katterjokk och följ vägen rakt upp till järnvägen. Kommer du med tåg kliver du av på vår perrong, 50 meter från rumsdörren!

Förslag på aktiviteter
Alpin utförsåkning, fjällturer, längdskidåkning, vinter- och sommarfiske kanotpaddling, Vandring, cykling, klättring – eller bara njuta av lugnet, naturen och ljuden från jokk och fjäll!

Generella faciliteter 
Bastu, dusch, motorvärmare, parkeringsplats, reception, sällskapsrum med öppen eldstad och TV. Välsorterad Konsumbutik finns inom 300m.
Sänglinne och handduk finns att hyra 100 kr/set.
Slutstädning går att beställa vid behov.

Kapacitet 
70 bäddar fördelat på 15 rum. 4 rum där djur är tillåtna.

Kök och Hushåll 
Fullt utrustade egna kök i 11 rum, gemensamt kök i 2st 2+4 rum.

Vi ses i Katterjokk!