Abisko Mountain Lodge

Som hemma fast borta. Lodgen är en plats med många återvändande gäster, mycket på grund av att det är ett mysigt, mindre hotell med endast nitton rum och fyra stugor. Som gäst är det lätt att bli sedd och vår personal hjälper dig att boka guidade aktiviteter eller komma med tips på vad du kan göra på egen hand. Ut på fjället och gör något roligt, läs sedan en bok framför öppna spisen med något gott i glaset eller vila ute i våra loungemöbler med en glass i handen en solig dag. Lodge-style.

Öppen nästan året runt, ligger Lodgen på foten av fjället vid tågstationen i Abisko By. Det är lätt att ta sig ut för att uppleva Sveriges enda högalpina område med möjlighet till stor variation beroende graden av tidigare erfarenheter på till exempel skidåkning och vandring. Vi hjälper som sagt gärna till med idéer och uppslag och samarbetar med alla aktivitetsföretag i området.

Vi jobbar under flaggan Vildmark är Välmående – det är din personliga upplevelse som är viktigast för oss. Stanna upp på fjället, ta fem djupa andetag och du känner hur kroppen slappnar av och själen lyfter. Sov hela natten igenom, lyckligt slutkörd. Nästa gör du om det igen. Åk tillbaka hem med dina egna skapade intryck, dom som kommer poppa upp som ljusglimtar i minnet en gråtrist dag i vardagen, andas och du är tillbaks med oss på fjället igen.

Hotellet har både tre- och fyrstjärniga rum alla med eget badrum. Stugorna är lämpliga för en familj, nära kompisar eller ett par, då den har ett gemensamt sovrum en trappa upp. Toalett i stugan, duscharna ligger i den gemensamma relaxen. Vår hotellansvarige Niklas och hans team på städet och i receptionen välkomnar dig i välstädade rum och stugor och de har också massor av tips på vad som finns att göra i området.

Vi är väldigt stolta över vår restaurang Brasserie Fjällköket. Ryktet om vår goda mat har nått långt och till oss på Lodgen kommer man inte bara för vyernas skull utan också för att fira födelsedagar, bröllop eller helt enkelt bara äta en väldigt god måltid efter en skön dag på fjället. Vårt kvällsöppna Brasserie serverar mat som har sina rötter i det område vi befinner oss i. Kom och ät – det blir gott.