Brasserie Fjällköket

Välmående väntar på dig efter en dag på fjället. Vi är väldigt stolta över vårt Brasserie Fjällköket. Ryktet om vår goda mat har nått långt och till oss på Lodgen kommer man inte bara för vyernas skull utan också för att fira födelsedagar, bröllop eller helt enkelt bara äta en väldigt god måltid efter en skön dag på fjället.

Vårt kvällsöppna Brasserie serverar mat som har sina rötter i det område vi befinner oss i. På sommaren växer örterna på baksidan och siken kommer från Torneträsk. Vi bakar allt bröd, knäckebröd och sötebröd själva. Älgen och renen levereras av grossister från Samebyarna i området. Fjällsyran och älgörten plockar vi på våra vandringar. Så långt det går jobbar vi med närhet och korta transporter för våra alla råvaror. Vår köksmästare Niklas och hans team levererar genomtänkta menyer med all mat lagad från grunden i vårt eget kök. Självklart har vi väl så goda alternativ på á la carten och menyerna för de som väljer att äta vegetariskt. Har man allergier eller annan specialkost är det inga problem så länge vi vet det i förväg.

Naturligtvis ska man ha något gott i glaset också vare sig man vill köra bil härifrån eller sova kvar. Prova vår Lodge-öl ”How to take a Hike”, en lager som vår Restaurangchef Kristoffer har tagit fram tillsammans med This is How bryggeri i Piteå. Testa våra rekommenderade vinförslag eller några av de alkoholfria alternativen. Slappna av i soffan i lobbyn med en espresso eller prova en av våra många thé sorter.

På dagen har du möjlighet att köpa riktigt svenskt hembakt fika med bland annat Paulas berömda kanelbullar. Dom kanelbullarna är kända långt utanför Sveriges gränser och våra europeiska bergsguider som kommer med sina egna gäster har alltid bråttom att beställa fram kanelbullar när de kommer tillbaka till oss. Som en gäst uttryckte det – ja dom bullarna har hög densitet, med andra ord fyllda av smör och kanel.

Så – kom och ät hos oss – det blir gott.