Foto: Lars Thulin

Världens bästa hotelldesign finns i Riksgränsen

Under kvällen den 12 september fick Niehku Mountain Villa tillsammans med den svenska designbyrån Stylt ta emot UNESCOs pris för världens bästa interiör i hotellkategorin. Priset Prix Versailles delades ut under en gala i Paris.

Svenska designbyrån Stylt och Niehku Mountain Villa tilldelades priset för koncept, identitet och inredning av fjällhotellet Niehku i Riksgränsen. Niehku är det första Skandinaviska bidraget som får UNESCO:s pris, och hotellet tog hem segern i konkurrens med några av världens vackraste designade hotell i Oman, Brasilien, Malaysia, USA och Kina. Hotellet drivs av Johan Lindblom och Patrik Strömsten.

– Niehku betyder ”dröm” på nordsamiska och sedan Niehku Mountain Villa invigdes i mars 2018 är resultatet mycket bättre än vi någonsin kunde ha drömt om. Tillsammans med Stylt har vi lyckats skapa en unik interiör med många lokala och naturliga material med en känsla som återspeglar allt vi står för. Vårt mål är att ge våra gäster en  helhetsupplevelse av natur, komfort, kulinarisk mat och bra vibbar.

Hotellet är byggt på den historiska platsen för malmbanans gamla lokstall som var i drift mellan 1902 och 1923. Lokstallets gamla halvcirkelformade mur löper genom delar av den nya byggnaden, ett spännande arkitektoniskt inslag och en viktig del av platsens historia.

Läs mer om Niehku Mountain Villa.