Ofelaš Islandshästar firar 20 år!

Nu i september firar Ofelaš islandshästar 20 års jubileum i Puoltsa, i samband med Bifrost islandshästförenings tävling den 23-24 september.

Ofelaš är ett samiskt ord som betyder vägvisare. Ofelaš Islandshästar och Guideservice startade upp verksamheten i september 1997, i Nikkaluokta. Företagsidén var att erbjuda besökare ridturer i en unik fjällmiljö samt ridskola. Det började med 5 hästar, sommarturer i Nikkaluokta och ridskola på gården. Idag finns ca 30 hästar, ett antal anställda, gäster från världens alla hörn, ridutbildning, mat, boende samt skoterarrangemang.

Ofelaš är ett litet företag där islandshästen står i centrum. Vi finns i nordligaste Sverige i skuggan av Kebnekaise, Sveriges högsta fjäll. Att kunna visa vår natur och den samiska kulturen på ett naturligt och miljövänligt sätt är viktigt för oss. Vi rör oss i en urgammal samisk kulturbygd där vi ständigt blir påminda om gångna generationers liv, och vi vill gärna dela med oss av det vi har till människor som är intresserade av natur, djur och kultur, samt gärna upplever det från hästryggen. Vi är även godkänd ekoturismarrangör enligt kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, samt kvalitetssäkrat av ETOUR och vi bedriver kontinuerligt ett miljöarbete.

Bifrost hösttävling i Puoltsa
Bifrost islandshästförening bildades 1989 och har medlemmar och verksamhet främst i Malmfälten. Till tävlingen kommer ekipage från flera islandshästföreningar i norra Sverige. När man tävlar med islandshäst rider man på en ovalbana och visar upp hästens gångarter, i olika klasser. Läs mer om tävlingen.