I Kiruna finns en av Sveriges bästa konditorer!

I Kiruna finns en av de bästa konditorerna i landet! Franciane Tartari, som bakar på FiKA by SPiS i centrala Kiruna, är en av fem finalister som tävlar i Årets konditor i Stockholm den 11-12 oktober. 

Franciane har tidigare vunnit flera internationella priser för sin bak- och garneringskonst. För två och ett halvt år sedan flyttade hon till Kiruna och jobbar nu som chefskonditor på FiKA by SPiS. Fem finalister ska göra upp om titeln Årets konditor 2018. I tävlingen ingår fyra moment; tårta, tre sorters söta ”finger foods”, en tallriksdessert och ett hemligt moment. Franciane Tartari har deltagit i många internationella tävlingar inom sitt gebit och har sedan tidigare en världsmästartitel. Hon är världsmästare i att skapa skulpturer av socker. Men trots sin stora tävlingserfarenhet så är hon nervös inför Årets konditor.

– Ja, det är jag. Det är så kort om tid. Jag måste träna och öva mycket och har svårt att hinna, säger Franciane Tartari.

FiKA by SPiS, som har öppet alla dagar i veckan, kan du äta god mat, goda bakelser, goda tårtor, dricka gott. Det är gott helt enkelt!

Källa: Artikel från Norrbottens affärer