Kiruna rullar i rätt riktning med ny transporttjänst för besökare

Att ta sig till olika delar av Kiruna har länge varit en utmaning för besökare som vill resa runt i destinationen. Många turistföretag erbjuder själva transfer till och från sina aktiviteter men trots det har efterfrågan på transporter varit hög.

I vinter lanseras utökade transporter genom nya företaget Visit Kiruna som med ett antal fasta transportsträckor bland annat erbjuder; flygtransfers direkt till och från Kirunas alla stora hotell samt transfer mellan Kiruna City och ICEHOTEL/Jukkasjärvi. Visit Abisko har nu tillsammans med Visit Kiruna en total styrka på 5 bussar och 7 chaufförer.

– Det här är ett välkommet komplement till dagens transportmöjligheter som inte är anpassade efter turistföretagens behov och platser. Att besökare nu kan boka transfer från flygplatsen direkt till hotellet de ska bo på är också efterlängtat, säger Daniel Rosenfors, vd på Kiruna Lappland.

Teamet bakom Visit Kiruna är samma gäng som har etablerat det framgångsrika transportföretaget Visit Abisko med transporter i Kiruna kopplat till Abisko-området.

– Vi är stolta att få lansera vår nya hemsida och tjänster, allt designat för att ge våra kunder bättre sammankoppling under deras vistelse i Kiruna, säger grundaren bakom Visit Kiruna, Chad Blakley.

– Detta kommer verkligen hjälpa till att utveckla möjligheten för alla gäster att förflytta sig inom Kiruna området, vilket ger dem en bättre helhetsupplevelse under den tiden de spenderar i Kiruna, fortsätter Chad.

Infrastrukturen är en avgörande faktor för den arktiska turismen, med bättre sammankopplade destinationer syns en dramatisk ökning i antalet besökare. För Visit Kiruna är målet att med dessa nya tjänster kunna behålla och hjälpa till med den framtida tillväxten av turismen i Lappland.

– Vi har sett det viktiga med att utveckla kommunikationerna inom regionen i Abisko, och vi ser framemot att göra detsamma i Kiruna. Vårt mål har alltid varit att inte bara se till att hjälpa gäster till och från aktiviteter, från flygplatsen till ett hotell – men att även hjälpa besökare att resa mellan destinationer, öppna upp Kiruna för besökare som är intresserade att resa runt inom regionen, med ett fokus på Kiruna, Abisko och Narvik, säger Chad Blakley.

– Denna investering visar också på en investeringsvilja och framtidstro på besöksnäringen i Kiruna vilket är mycket viktig för destinationens långsiktiga attraktionskraft, avslutar Daniel Rosenfors.

Alla resor med Visit Kiruna måste förbokas. Besök gärna www.visitkiruna.se för att ta reda på mer om de nya tjänsternas tillgänglighet.