Härliga hösten är här

Hösten har kommit till Kiruna med råge. Luften är kylig och frisk och kvällstid kan du nästan känna lukten av den antågande vintern. Naturen visar sig från sin allra färggrannaste sida och bjuder in oss till en mängd upplevelser.

Det här är en ypperlig tid för vandring bland fjälltoppar och härliga promenader i den färgglada skogen bland fallande löv och ett myller av bär. Varför inte plocka med dig lite lingon längs vägen? På kvällen blickar vi mot himlen i hopp om att få skåda det mytomspunna norrskenet dansa fram i en kaskad av färger. Ta chansen och följ med på någon fotoutflykt där proffsiga norrskensfotografer lär dig hur du bäst fångar fenomenet på bild.

För dig som gärna kombinerar djur och natur kan du sitta upp på islandshästens trygga rygg och strosa fram i sakta mak eller delta i ett riktigt träningspass där du guidar ditt eget team med ivriga huskies genom skogen för att förbereda slädhundarna inför den stundande vintern. På höstbesök i den gamla byn Jukkasjärvi får du lära dig om samerna och träffa renarna i rengärdet.

Oavsett vad du väljer att göra så kan du i alla fall vara säker på att det kommer vara helt fantastiskt och kanske bäst av allt – helt myggfritt!