Ekoturismpris till STF Abisko Fjällstation

Grand Travel Awards Ekoturismpris går i år till STF Abisko Fjällstation. Fjällstationen har med stor framgång skapat nya jobb, lokal utveckling och exportintäkter av norrsken och midnattssol.

Motiveringen lyder:
”Från problembarn till bäst i klassen. Genom att förädla norrsken och midnattssol har STF Abisko Fjällstation vänt förlust till vinst. Med läcker mat av lokala råvaror, guidade upplevelser och ett vinnande värdskap har Fjällstationen inte bara satt Abisko på kartan, utan även Lappland och hela Sverige. På pluskontot ska även bokföras nya jobb och ökad tillgänglighet för tusentals nya besökare i en av Sveriges äldsta nationalpark. Grattis Helena Runeberg, hennes företrädare och all fantastisk personal som skapat regional utveckling av naturliga reseanledningar!”

– Ekoturismpriset blir en härlig vitamininjektion i vårt ständiga arbete med kvalitet, miljö och värdskap. Det är givetvis jättekul att vårt arbete premieras , men ännu roligare är att vår fjällstation kan bidra till bygdens utveckling. Det är ett arbete som präglas av dialog och samverkan med länsstyrelsen som förvaltar nationalparken, samerna som bedriver renskötsel runt omkring och bygdens alla entreprenörer, säger stationens platschef Helena Runeberg.

Grand Travel Awards Ekoturismpris går till den arrangör som bäst levandegjort och utvecklat svensk ekoturism under det senaste året. De nominerade kandidaterna hämtas från kvalitetsmärkningen Naturens Bästa, ett urval av de bästa naturresorna i Sverige.

Läs mer på Ekoturismföreningens webbplats.