Skidåkning – skidskola & guidning

Skidåkning blir roligare ju bättre man åker. I vår skidskola kan alla skidåkare lära sig något nytt. Nybörjare eller avancerad – utmana dig själv!

Våra erfarna skidinstruktörer hjälper dig att slipa tekniken till den bästa. De visar dig var den bästa åkningen finns och anpassar kurserna efter dina förutsättningar, tidigare kunskap och önskemål.

PRIVATLEKTION
Få ut maximalt av din lektion genom att ha din egen instruktör som fokuserar på utvecklingen av din skidåkning. Det går också att vara fler men max åtta totalt i gruppen.

GUIDADE TURER

”1313” – Alpin topptur för nybörjare
Följ med en av våra skidguider och utforska offpist-området kring Björkliden. Du får tips om teknik i offpistskidåkning och chans att hitta åk som du inte gör själv.

För dig som har åkt en del skidor och en del off-pist och vill prova på topptur, en svårslagen aktivitet om man gillar skidåkning, fjäll och att svettas lite. Du får lära dig hur stighudar och alpin turutrustning fungerar.

Vi går cirka 2 timmar till vårt röse på toppen ”1313” och skriver in oss turboken. Sedan väntar ett härligt åk på stora orörda ytor ute på fjället. Efter en del stakning är vi tillbaka vid hotellet. Även för dig som har turat förut men inte här i området eller bara vill ha tursällskap.

Offpistguidning
Under en offpistguidning utforskar vi området i anslutning till liftsystemet. Guiden kommer att ta dig till bland annat Ängarna, Svarta Björn och Isfallet och visa de åk som är bäst just för dagen, så att du sedan på egen hand kan få ut det mesta av din offpistskidåkning i Björkliden. Offpisten i Björkliden är väldigt lättillgänglig och det krävs inga längre stakningar för att ta sig tillbaka till liftsystemet.
 

BARNENS SKIDSKOLA
Barnen delas in i olika grupper efter ålder och nivå. Oavsett grupp kan barnen delta i skidskolan 4 dagar (måndag-torsdag) eller 3 dagar (fredag-söndag).