OFELAŠ Islandshästar & Guideservice

Ridweekend i Kebnekaisefjällen

Unna dig en kortsemester med islandshäst i fjällmiljö. Vi rider en dagstur med utgångspunkt från Nikkaluokta i dalgången och upp på fjället med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen. Denna tur passar både för mer eller mindre ridvana personer. Den andra dagen rider vi upp på fjället från vår hästgård i Puoltsa där vi ser utöver Kalixälven och fjällen. Vi stannar under turerna för att laga lunch över öppen eld. Du bor i ett hus på vår hästgård i Puoltsa och äter god mat med lokal prägel.

Du anländer till vår gård i Puoltsa på morgonen den första dagen och vi i ordning hästarna och ger oss ut på en dagstur upp på fjället där vi stannar för att äta lunch ute. Då vi kommit tillbaka till gården med hästarna äter vi en tre-rätters middag med lokal prägel. Det finns också möjlighet att bada bastu. Övernattningen sker i dubbelrum i ett hus på vår gård. Nästa dag efter frukost åker vi till Nikkaluokta för en härlig dag på hästryggen där vi rider mot Kebnekaise. Även denna dag äter vi lunch ute, men kommer tillbaka lite tidigare så att ni hinner med hemfärden.

Denna tur är lämplig för både vana och mindre vana ryttare. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år. Dagsturerna kan ske i en annan ordning.

Ingår: ridning under två dagar, helpension (lunch dag1-lunch dag2), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), hjälm
Ingår ej: transfer tor Kiruna (400 kr extra/pers), Logi före/efter (400 kr extra/pers)
Längd: 2 dagar 1 natt (2 riddagar)
Tid: juni-okt enl överenskommelse (start på morgonen 1:a dagen)
Ridvana: ej nödvändigtvis, men bra fysisk hälsa
Pris: 2950 SEK/person (min 2 pers)