Andreas Sarri
Andreas Sarri

Övernattningstur med snöskoter vid Kebnekaise

Turen går genom världens vackraste dalgång, mot Sveriges högsta fjäll. 

Med snöskoter styr vi upp till sjön Láddjujávri vid Kebnekaises fot där vi tar en fika i Restaurang Enoks. Vi gör en tur längre in i fjälldalen mot Kebnekaise. Naturen är fantastisk med brant stupande fjällsluttningar omkring oss. Med största sannolikhet ser vi flera älgar under vår resa.

På kvällen innan middagen värmer vi bastun. Stugan ni övernattar i har wc & dusch. Det är en magisk känsla att gå ut i polarnatten och det finns stora chanser att få se norrsken om vädret är klart. På morgonen äter vi frukost och njuter en stund av denna fantastiska plats innan vi styr skotrarna ner genom dalgången igen.

Information

Pris: 5675 SEK/pers. 2835 SEK/barn upp till 12 år. Upphämtning från ett hotell kostar 150 SEK/vuxen, 75 SEK/barn.
Priset inkluderar: guide, två personer/skoter, helpension, handduk/sängkläder, transfer, varmakläder, skoterhjälm, transfer (Kiruna –Nikkaluokta 6,6 mil, startpunkten för skoterkörningen).
Turens längd: 22 timmar
Starttid: Kl 13.00 utanför turistinformationen i Kiruna. Upphämtning från Ice Hotel sker 30 min. före turens starttid, kl. 12.30.
Avgångar: December-April (Ingen tur 23, 24, 25/12 & 31/12)

Observera: Du måste ha ett giltigt körkort för bil för att köra snöskoter. Personer utan körkort kan sitta med någon annan eller med guide. Små barn kommer att dras i en släde bakom guiden.