Norrskensturer – Björkliden

Bli bländad i natten. Hade du levt förr i tiden hade du trott att det var magi. I själva verket är det elektroner i atmosfären. Hur som helst är det fascinerande. Norrskenet!

NORTHERN LIGHTS LAVVU EXPERIENCE
Vandra på snöskor tillsammans med norrskensguide till Björklidens lavvu, ca 1,5 km från hotellet. Helt avskilda från allt artificiellt ljus med bra uppsikt över nästan hela himlavalvet spanar vi efter det magiska norrskenet. Inne i kåtan tänder vi en värmande eld och fikar medan guiden berättar mer om norrskenet och området vi befinner oss i.

När: tisdag & lördag kl. 20.30-23.00 (1 december, 2016 – 12 mars, 2017)
Pris: 795 kr per vuxen, 395 kr per barn.
Priset inkluderar: snöskor, varm dryck, fika och guide
Deltagare: max 12 personer. Rekommenderad minimiålder är 7 år.


AURORA VILLAGE
Det här är en annorlunda form av övernattning uppe i fjällen, en kort promenad från Hotell Fjället. Med vacker utsikt över det vidsträckta landskapet finns tre små arkar som traditionellt används som portabla isfiskestugor. Arkarna har omvandlats till mysiga små stugor för övernattning med stora möjligheter till norrskensspaning, långt bort från störande artificiellt ljus och med närhet till naturen.

Din auroraguide kör dig till Aurora Village med skoter. Väl framme kommer guiden lära er om hur er övernattning skall gå till och ge lite tips inför natten. Därefter väntar en kväll utomhus med mys på renskinn vid en sprakande varm brasa i hopp om att få syn på det fantastiska norrskenet, innan det är dags att krypa ner i en mysig sovsäck i en av arkarna. På morgonen levereras frukost innan skotertaxi går tillbaka mot Hotell Fjället.

När: tisdag & fredag (2 december, 2016 – 26 mars, 2017)
Check-in från kl. 19.00 och check-out kl. 10.00 följande dag
Antal: det finns totalt tre arkar med plats för två personer i varje ark.
Pris: 1990 kr per natt för två personer i arken, 990 kr per natt för en person i arken.
Priset inkluderar: varma kläder (overall, handskar och skor), skotertransport upp och ner till Aurora Village, boende i ark, norrskensguidning, snacks på kvällen och frukost.

Utbytesnatt
Vid boende minst tre nätter på Hotell Fjället eller i stugbyn Kåppas kan man till reducerat pris byta ut en av övernattningarna mot en natt i Aurora Village. Man behåller självklart sitt boende på hotellet/stugbyn.

Pris utbytesnatt: 1490 kr per natt för två personer i arken, 890 kr per natt för en person i arken.

AURORA SKY STATION

Night visit på Aurora Sky Station
Besök Aurora Sky Station i Abisko nationalpark som är en av de bästa platserna i världen när det gäller att betrakta norrsken. Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

När: torsdag, fredag & lördag kl. 20.20 – 01.00 (17 – 19 november, 2016)
dagligen kl. 20.20 – 01.00 (24 november, 2016 – 25 mars, 2017)
Pris: 1095 kr per person. Barn betalar samma pris som vuxen.
Priset inkluderar: transfer till och från Abisko, varma kläder (overall & skor), norrskensguidning och färd med linbanan.
Info: om Aurora Sky Station är stängt pga dåligt väder så ersätts Night visit av ersättningsaktivitet på STF Abisko Turiststation.

Exclusive dinner på Aurora Sky Station
Med transferbuss tar ni er till Abisko för en vacker färd med linbanan upp till Aurora Sky Station på berget Nuolja. Där väntar en fyrarättersmiddag inspirerad av det norrländska köket. Under kvällen får ni lära er mer om norrskenet.

När: torsdag, fredag & lördag kl. 17.15-01.00 (17 – 19 november, 2016)
dagligen kl. 17.15 – 01.00 (24 november, 2016 – 25 mars, 2017)
Pris: 2295 kr per person. Barn betalar samma pris som vuxen.
Priset inkluderar: transfer till och från Abisko, middag, norrskensguidning, färd med linbanan, varma kläder (overall & skor).
Info: vid kl. 21.00 öppnar linbanan för andra gäster som kommer på aktiviteten Night visit. Om Aurora Sky Station är stängt pga dåligt väder så ersätts Exclusive dinner av ersättningsaktivitet på STF Abisko Turiststation.

NORRSKENSSPANING PÅ EGEN HAND

Aurora view point
En bit upp på fjället, ca 10 minuters promenad från Hotell Fjället ligger Aurora View Point, belägen på en platå som är perfekt för norrskensspaning. Känns det lite kyligt när ni står ute och spanar är ni välkomna in och värma er i vår varma mysiga Aurora View Point.