www.studio-boreal.com

Narvik och en ljus natt på stranden

En ny uppsats i din resedagbok – en ny milstolpe i ditt liv! Vi tar dig till stranden. På natten. Men det kommer att vara dagsljus och solsken. Eftersom stranden är mer än 200 km norr om polcirkeln. Vill du ta ett dopp eller ska vi grilla?

Vid 20:00 plockar vi upp dig från ditt hotell/vandrarhem med minibuss för en oförglömlig nattutflykt. Vi åker längs vägen bredvid Torneträsk och vi kommer att göra flera stopp på natursköna platser innan vi åker in till Norge via Riksgränsen.

En kort stund efter Björnfjell kommer vi att njuta av den första vyn av norra Atlanten. Bara 30 minuter kvar till Narvik. Vi gör ett kort stopp i centrum och kör till hamnen innan vi kommer till stranden. En tyst promenad, doften av salt och en lågt stående sol på natten – nu får du din chans att ta bilder för att imponera på dina vänner och bekanta. Din guide kommer att fota om du vill ta ett dopp i en av de renaste haven kvar på planeten – men han kommer kanske skaka på huvudet: Vänligen förvänta dig inte tropiska vattentemperaturer – vi är 200 km norr om polcirkeln.

Grillning med korv, bröd och läsk kommer att avsluta vistelsen på stranden. När vi är tillbaka i Kiruna igen vid ca 02:30 syns solen i öster och en ny dag gryr. Men du kommer inte ha sett någon skymning eller någon gryning. Det är polarsommar!

Fakta:
Säsong 2017: 27 maj fram till 16 juli
Tillgänglighet: Varje måndag / onsdag / fredag
Pick-up: Ditt hotell / vandrarhem i Kiruna eller Jukkasjärvi vid 20:00
Varaktighet: 6,5 timmar
Pris/person: 1620 kr (min 2, max 6 deltagare)
Pris/barn 8-12 år: 1200 kr om de åtföljs av två vuxna

Priset inkluderar:
* Erfaren förare – guide (engelska / svenska / tyska)
* Kaffe, te, läsk, korv, bröd under BBQ
* Elektro kemiskt skydd mot insekter under vår berömda myggfestival

Bra att veta:
Om du inte vill grilla korv är du välkommen att ta med egen mat för BBQ.
Om du föredrar att ha en öl under BBQ är du välkommen att ta med din egen.
Om du vill simma inte glömma din baddräkt och handduk!

Allmän information:
Alla våra turer är strikt begränsad till maximalt 5 deltagare. Vi vill minimera alla möjliga effekter av stress och gruppdynamik. Våra guider är mycket rutinerade förare med guidereferenser från Norge samt från Sverige. Vi använder minibussar av USA-märken. De enskilda sätena ger en viss integritet och eliminerar risken för att din sovande resekompis plötsligt kommer att vila huvudet på din axel… Alla säten är utrustade med en ren fleecefilt och på de långa turerna med en ren kudde.

OBS: Det är ditt eget ansvar att ha giltiga resehandlingar för att komma in Norge!

www.kirunamidnightsun.com