ofelas islandshästar

Mågott till häst i Kebnekaisefjällen

Upplev fjällen från hästryggen under fyra dagar dagar och rid islandshäst tre av de dagarna. Vi är dessa dagar i Ratekjokk, i väglöst land där du bor i hus och äter god mat med lokal prägel. Bastubad efter en dag på hästryggen och tre-rätters middag är vi väl värda. Vi rider dagsturer både på fjället och i dalgången med en vidunderlig utsikt över Kebnekaisefjällen, både efter stigar, bredare leder och i obanad terräng så vi kan variera tempot på ridningen. Denna tur passar för både vana och mindre vana ryttare.

Första dagen börjar vi efter lunch och börjar med en eftermiddagsridtur. Men innan dess har vi hämtat upp er i Kiruna och tagit oss med bil och båt över Kalixälven till Ratekjokk, en samisk liten by där vi ska tillbringa några dagar. Vi stannar under turen för fika. Efter ridningen väntar oss vedeldad bastu vilket är underbart efter en dag ute. Sedan väntar middag, trevlig samvaro och övernattning som sker i hus i Ratekjokk. I Ratekjokk finns elström, bastu och utetoalett. Andra dagen rider vi en heldagstur upp på fjället där vi har en fantastisk utsikt och äter lunch på kalfjället som tillagas över öppen eld. En tre-rätters middag äter vi när vi kommit tillbaka till vår gård och bastu on så önskas. Nästa dag rider vi också en heldagstur med lunch ute, samt 3-rättersmiddag och bastu. Efter frukost sista dagen åker vi tillbaka med båt och bil till Kiruna. Om en tidig hemresa är planerad kan sista natten istället ske på vår gård i Puoltsa om så önskas. 

Denna tur har två avgångar i sommar som ligger i Ratekjokk, om dessa datum inte passar dig kan du enl överenskommelse boka andra datum, men då blir övernattningen på vår hästgård i Puoltsa. Behöver du extra logi före eller efter turen, hör av dig till oss. Aktiviteterna kan bli i en annan ordning än i programmet. Denna tur är lämplig för både vana och mindre vana ryttare. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte så stor, därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Åldersgränsen är 12 år. 

Ingår: transfer, ridning under tre dagar, helpension (fika em dag1- frukost dag4), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), hjälm
Längd: 4 dagar 3 nätter (3 riddagar) (start ca kl 13 1:a dagen)
Datum: 14-17.7, 11-14.8 i Ratekjokk, enl överenskommelse andra datum i Puoltsa (slutet av juni tom september)
Ridvana: ej nödvändigtvis, men bra fysisk hälsa
Pris: 5950 kr/pers (min 2 pers)