www.studio-boreal.com

Kiruna – Narvik – Kiruna

Om du säger Kiruna måste du även säga Narvik. Båda städerna delar historia som hör till den kända svenska järnmalmen. Med vår dagstur till Narvik får du insyn i denna historia samt olika klimatzoner norr om polcirkeln!

Din guide kommer att hämta dig från ditt boende i Kiruna vid 08.30 med minibuss. Från Kiruna västerut passerar vi små bosättningar och stora öppna träskområden. Vi åker till Torneträsk – den 6:e största sjön i Sverige och den största sjön av mer än 6200 sjöar i Kiruna kommun. Omgiven av berg är det dags att ta en fotopaus och ta en kort promenad ner till de pittoreska båthusen vid stranden.

Vi åker vidare till Abisko – världsberömt för fantastiska norrsken under de mörka tiderna på året. Du får en visning av denna lilla by och vi gör ett besök på turiststationen som kommer att informera dig om nationalparken och om livsstilen här uppe. Ett måste under besöket är att fota den berömda Lapporten!

Tornehamn blir nästa stopp. En promenad upp till den mystiska rallarkyrkogården är som en resa tillbaka i tiden: Uppförd under 1899-1937 blev denna gamla kyrkogård en plats för den eviga vilan för dem som förlorat sina liv under uppbyggnaden av järnvägen från Kiruna till Narvik. Vi åker vidare mot Riksgränsen och det är här vi passerar gränsen till Norge!

Välkommen till Narvik vid lunchtid. En rundtur i staden ger dig en första överblick innan du har ca 2,5 timmar för att utforska staden på egen hand. Om du föredrar att äta färsk fisk och skaldjur till lunch eller om du vill besöka krigsmuseét är upp till dig. En kort transfer tar dig till tågstationen för att gå ombord på tåget för din resa tillbaka till Kiruna.

Nästan tre timmar av spektakulära vyer kommer att underhålla dig på vägen tillbaka. Guiden möter upp dig på tågstationen i Kiruna för transfer till ditt boende. 18.00 – snart dags för middag!

Fakta:
Säsong 2017: 15 april till 30 september
Tillgänglighet: På begäran
Pick-up: Ditt hotell / vandrarhem i Kiruna eller Jukkasjärvi vid 08:00
Varaktighet: 10 timmar
Deltagare: min 2 personer. max 5 personer.
Pris: 1650 kr/person exkl. tågbiljett. Tågbiljett ca. 200 kr/person. Barn 6-12 år: 1200 kr om de åtföljs av två adults.Minimum ålder 8 år.

Priset inkluderar:
Erfaren förare – guide (engelska/svenska/tyska)
Kaffe, te, läsk, bisquits under stoppen
Electro-kemiskt skydd mot insekter under vår berömda mygga festival …

Bra att veta:
Om du inte vill ta tåget tillbaka till Kiruna kan du naturligtvis åka tillbaka till Kiruna med guiden.

Allmän information:
Alla våra turer är strikt begränsad till maximalt 5 deltagare. Vi vill minimera alla möjliga effekterna av stress och gruppdynamik. Våra guider är mycket rutinerad förare med vägledning referenser från Norge samt från Sverige. Vi använder minibussar i USA-märken. De enskilda kaptenens stolar ger en viss integritet och eliminera risken för att dina sovande resor kamrater plötsligt kommer att vila huvudet på axeln … Alla säten är utrustade med en ren fleecefilt och på de långa turer med en ren kudde.

OBS: Det är ditt egna ansvar att ha giltiga resehandlingar för att besöka Norge!

www.kirunamidnightsun.com