Nina Midfjäll

ICEHOTEL – Dagsentré och guidning av hotellet

Guidad tur Ishotellet i Jukkasjärvi

Är toaletterna gjorda av is? Finns hotellet året runt? Var kommer isen ifrån? Dessa frågorna och många andra får du svar på under en guidad tur av Icehotel – originalet i Jukkasjärvi som blivit en världskänd destination.

Icehotel, som är hotellets riktiga namn, tog världen med storm 1989 när det blev världens första hotell av snö och is. Det är också Sveriges mest unika, och troligen största privata konsthall. Varje år byggs det på nytt, med arkitektur och design som skapas av 40-talet kreatörer från hela världen.

I entrépriset ingår tillträde till alla rum, iskyrkan och isbaren. Guidningen tar cirka 45 minuter, men du har hela dagen på dig  att ströva omkring i sviterna, fota och betrakta konsten. Guidade turer ingår när du bor hos oss.

Längd: ca 45 min Tid: 10 & 14 (svenska) & 12 & 16 (engelska)
Bokning/Biljettförsäljning: Entrébiljetter köps över disk i Icehotel Shop

Dagsbesökare

Vi har öppet för besök mellan 10-18 dagligen under perioden 12 december-12 april. Önskar du guidad tur under andra datum, var vänlig kontakta oss på 0980-668 00 så hjälper vi dig. Se övriga öppettider.

Pris: 325 kr vuxen 200 kr senior/student 75 kr barn 7-12 år För grupp/konferens, kontakta sales@icehotel.com

För att ta sig till ICEHOTEL finns det lokalbuss, och Länstrafikens tider hittar du här: www.ltnbd.se. Taxi fungerar också bra. Kiruna Taxi 0980-120 20