Peter Rosén
Peter Rosén

6 days Aurora Photo Tour in Abisko NP and Kiruna

LapplandMedia & PhotoAdventures – din fotoguide till det vackra norrskenet!

Upplev och föreviga norrskenet med en proffsfotograf från LapplandMedia & PhotoAdventures. Företagets ägare, Peter Rosén, är fotografen bakom boken ”Aurora Borealis i Lappland” och LapplandMedia har arrangerat fotokurser sedan 2001. I en fördjupad fotokurs visar Peter eller Niklas Johansson hur du bäst kan fånga norrskenet, stjärnorna, galaxer och det vackra midvinterlandskapet på bild. Under kursen får du uppleva en stor variation av midvintermotiv: vi gör en skoterfärd till en samisk tältkåta och en kvällstur med hundspann i Abisko nationalpark och en minibussutfärd till en vacker fotoplats. En dag tar vi oss också in i Abiskodalen med skoter för att fotografera älg och vackert fjällandskap. Turen fortsätter 3 dagar i Kiruna med lokala guider och du kan välja med skotertur, hundspann, norrskensfototur med samiska fotografer eller besök hos Samer för att lära dig mer om deras kultur.

Peter har en bakgrund som docent inom miljövetenskap och Niklas har jobbat med digital bild i 25 års tid och båda är mycket kunniga vad gäller norrsken och den arktiska naturen. Kursen är en del av Canons fotoskola och tack vare Canon och Manfrotto m.fl. kan vi erbjuda systemkameror för både amatörer och professionella, samt objektiv och stativ speciellt utrustade för norrskensfotografering – utan extra kostnad. Samtliga gäster under de senaste 4 åren har sett och fotograferat norrsken på denna tur.

Turen kan även väljas som en 4 dagartur och då ingår de första 4 dagarna i Abisko i programmet. 

Program för 6 dagarsturen:

Dag 1, 17.15: Din fotoguide möter dig vid receptionen på STF Abisko turiststation. 17.30: Vi njuter av en 3 rätters gourmetmiddag tillsammans. Presentation av kursen och den utrustning (systemkameror, objektiv och stativ) som är tillgängliga under hela kursen. Introduktion till norrskens och kvällsfotografering. 19.30: Vi åker in i Abiskodalen till en fin fotoplats och en traditionell samisk kåta (Tentipi). Steg för steg lär vi oss natt och norrskensfotografering. 00.00 Vi återvänder till ditt hotell STF Abisko Turiststation.

Dag 2, 10.00: Vi tar en skoterfärd in i Abiskodalen för att fotografera älg och vackert fjällandskap. Fotokursen fortsätter med tips om landskaps och djurfotografering. Vi äter lunch utomhus. Åter till ditt hotell 14.00. 17.30: Gemensam 3 rätters gourmet middag. 19.30: Vi tar vår AWD minibuss till en vacker fotoplats. 00.00-01.00 Vi återvänder till ditt hotell.

Dag 3, 15.30: Genomgång om hur du bäst redigerar dina norrskensbilder i lightroom eller photoshop. Vi tittar även på varandras bilder och diskuterar bildkomposition. Du får även lära dig hur du skapar en realtids norrskensfilm från dina stillbilder. 17.30: Gemensam 3 rätters gourmet middag. 19.30: Vi beger oss in i Abisko nationalpark med hundspann för att fotografera norrsken. Hundarna kommer att utgöra en fin förgrund till bilderna.

Dag 4, 10.00: Transfer till Camp Ripan i Kiruna. 12.00. Lunch Camp Ripan. Lokala guider kommer att ta hand om dina aktiviteter. Välmellan en skotertur, hundspannstur eller fototur med samisk fotograf.

Dag 5, Välmellan en skotertur, hundspannstur eller fototur med samisk fotograf.

Dag 6, Avfärd efter frukost till flyg eller tågstation eller om du väljer att fortsätta din resa på egen hand.

Kursens program kan komma att ändras på grund av oförutsedda händelser.

Datum 2016/17: 1-6 december; 28 december-2 januari; 30 jan-4 februari; 14-19 februari; 1-6 mars; 16-21 mars.

• Gruppstorlek: Max 7 personer per tur, minimiålder är 16 år.

• Pris: 14 300 kr, boende 3 nätter vid STF Abisko turiststation, dubbel eller enkelrum, helpension samt program ovan. Inget tillägg för enkelrum. Tillägg 2 nätter på Camp Ripan, Kiruna och 2 aktiviteter: +7990 kr, boende 2 nätter Camp Ripan, Kiruna, dubbelrum, helpension, transfer Abisko – Camp Ripan samt Camp Ripan till tågstation eller flygplats. Tillägg för enkelrum på Camp Ripan, 1175 kr per person/2 nätter.

Boka nu! Eller senast 30 dagar före avresa på: 070-333 88 83 eller info@lapplandmedia.se

Varför ska du välja LapplandMedia & PhotoAdventures för din norrskensfototur?

Samtliga våra gäster fyra år i rad har sett och fotograferat norrsken i vackra miljöer och det säger nog en del om våra turer. Vi gör verkligen allt vi kan för att få nöjda gäster och vi är glada över att säga att vi är vinnaren av TripAdvisors Certificate of Excellence Award 2015. Vi har kört fotokurser i Abisko och svenska Lappland minst 10 år längre än något annat företag i området och vi är det enda företaget som arbetar med professionella fotografer som kommer från svenska Lappland (andra foto företag i Abisko köra turer med kinesiska, amerikanska och engelska guider). Våra grupper är också betydligt mindre än andra aktörers vilket gör att du får mer tid med din fotoguide (max 7 gäster). Genom att vi själva är från Lappland så har vi också bättre lokalkännedom om att vara uppe i fjällen, vilket är viktigt inte bara av säkerhetsskäl utan också för att få bra bilder och att kunna delge dig våra berättelser om att leva i Lappland. Vi kör också våra turer längre på kvällarna vilket ökar dina möjligheter till fina bilder (gästerna bestämmer när vi åker hem). Sannolikt är vi också det enda företaget i världen där alla norrskensgäster har sett och fotograferat norrsken under de senaste 4 åren (gäller flerdagarsturerna). Att få se norrsken styrs ju av både norrskensaktiviteten och väder vilket gör det svårt att garantera norrsken på en tur. Men hittills har vi i alla fall lyckats och det hoppas vi att vi gör även kommande vinter! Välkommen nästa vinter!

Låt dig inspireras av Peters bilder via hans bildbyrå LapplandMedia AB!