Peter Rosén
Peter Rosén

Workshop i norrskensfotografering, Abisko Nationalpark – 4 dagar

Norrskens och midvinterfotografering med LapplandMedia & PhotoAdventures
Upplev och föreviga norrskenet med en proffsfotograf från LapplandMedia & PhotoAdventures. Företagets ägare, Peter Rosén, är fotografen bakom boken ”Aurora Borealis i Lappland” och LapplandMedia har arrangerat fotokurser sedan 2001. I en fördjupad fotokurs visar Peter eller Niklas Johansson hur du bäst kan fånga norrskenet, stjärnorna, galaxer och det vackra midvinterlandskapet på bild. Under kursen får du uppleva en stor variation av midvintermotiv: vi gör en skoterfärd till en samisk tältkåta och en kvällstur med hundspann i Abisko nationalpark och en minibussutfärd till en vacker fotoplats. En dag tar vi oss också in i Abiskodalen med skoter för att fotografera älg och vackert fjällandskap.

Peter har en bakgrund som docent inom miljövetenskap och Niklas har jobbat med digital bild i 25 års tid och båda är mycket kunniga vad gäller norrsken och den arktiska naturen. Kursen är en del av Canons fotoskola och tack vare Canon och Manfrotto m.fl. kan vi erbjuda systemkameror för både amatörer och professionella, samt objektiv och stativ speciellt utrustade för norrskensfotografering – utan extra kostnad.

Turen kan förlängas två dagar i Kiruna med boende på Camp Ripan inklusive helpension och alla transporter. De extra två dagarna inkluderar kvällsturer med samer och renar och du får välja mellan kvällstur med skoter, hundspann eller fotografering.

Program för 4 dagarsturen:

Dag 1, 17.15: Din fotoguide möter dig vid receptionen på STF Abisko turiststation. 17.30: Vi njuter av en 3 rätters gourmetmiddag tillsammans. Presentation av kursen och den utrustning (systemkameror, objektiv och stativ) som är tillgängliga under hela kursen. Introduktion till norrskens och kvällsfotografering. 19.30: Vi åker in i Abiskodalen till en fin fotoplats och en traditionell samisk kåta (Tentipi). Steg för steg lär vi oss natt och norrskensfotografering. 00.00 Vi återvänder till ditt hotell STF Abisko Turiststation.

Dag 2, 10.00: Vi tar en skoterfärd in i Abiskodalen för att fotografera älg och vackert fjällandskap. Fotokursen fortsätter med tips om landskaps och djurfotografering. Vi äter lunch utomhus. Åter till ditt hotell 14.00. 17.30: Gemensam 3 rätters gourmet middag. 19.30: Vi tar vår AWD minibuss till en vacker fotoplats. 00.00-01.00 Vi återvänder till ditt hotell.

Dag 3, 15.30: Genomgång om hur du bäst redigerar dina norrskensbilder i lightroom eller photoshop. Vi tittar även på varandras bilder och diskuterar bildkomposition. Du får även lära dig hur du skapar en realtids norrskensfilm från dina stillbilder. 17.30: Gemensam 3 rätters gourmet middag. 19.30: Vi beger oss in i Abisko nationalpark med hundspann för att fotografera norrsken. Hundarna kommer att utgöra en fin förgrund till bilderna.

Kursens program kan komma att ändras på grund av oförutsedda händelser.

Datum 2016/17: 1-4 december; 28-31 december; 30 jan-2 februari; 14-17 februari; 1-4 mars; 16-19 mars.

• Gruppstorlek: Max 7 personer per tur, minimiålder är 16 år.

• Pris: 14 300 kr, boende 3 nätter vid STF Abisko turiststation, dubbel eller enkelrum, helpension samt program ovan. Inget tillägg för enkelrum.


Läs mer www.lapplandphotoadventures.se