Ofelas islandshästar & guideservice

2 dagars fjälltur med häst

För dig som vill rida en kortare övernattningstur i fjällen är denna perfekt. Denna tur kräver ordentlig ridvana. Vi rider på kalfjället med fantastisk utsikt både över kalfjällen, Kalixälven och högfjällen i väster samt genom björkskogen. Till största delen rider vi efter stigar, så vi får utnyttja islandshästens fenomenala förmåga att ta sig fram och vi kan hålla lite olika tempon beroende på terrängen.

Vi har med oss packhäst på turen, med de personliga sakerna packar vi i sadelväskor på vår egen häst. Lunch äter vi ute sittande vid öppen eld. När vi kommer fram till övernattningsstället hjälps vi åt med hästar och matlagning. Natten tillbringar vi i tältkåta där vi sover i sovsäck runt eldstaden och vi kan elda om vi vill.

Den andra dagen rider vi tillbaka till platsen där vi startade turen. En del av turerna i sommar kommer dag2 att fortsätta längre västerut och avslutas i Ratekjokk där vi lämnar hästarna och tar oss själva över Kalixälven med båt och sedan med bil till vår gård i Puoltsa (kan ridas åt andra hållet också). Vi rider i ett område dit få turister hittar så vi får vara ganska ostörda dessa dagar. Islandshästen är visserligen en stark häst, men inte stor så därför är maxvikten för ryttare 90 kg. Minimiålder är 12 år. Vi träffas på vår gård i Puoltsa på morgonen första dagen för gemensam biltransport till startplatsen för turen.

Längd: 2 dagar 1 natt (2 riddagar) (kl 8.30 dag1-kl 17 dag2)
Datum:
25-26.7, 27-28.8 2016
Ingår:
Ridning under två dagar, helpension (lunch dag1-lunch dag2), häst med utrustning, guide (sve-, engtalande), 
Ingår ej:
Transfer från Kiruna (400 kr extra), logi före eller efter turen (400 kr extra per natt och person), extra måltider
Ridvana:
Ja, flerårig ridvana, krävs att du kan kontrollera en häst i öppen terräng, bra fysisk hälsa
Pris:
3250 kr/pers (min 2 pers)