BigBen

ICEHOTEL – Vildmarkscamp vid älven

Bo i den lappländska vildmarken med naturen som granne. Vildmarkscampen är ett utmärkt alternativ när du vill fiska eller utforska den lappländska naturen. Alla vildmarkscamper ligger längs Torneälvens stränder. Logi erbjuds med självbetjäning eller med campvärd som sköter servicen till både enskilda gäster och grupper.

På vintern tar vi oss till camperna med skoter eller hundspann. På sommaren kör vi forsränning eller utforskar vildmarken till fots.

Dagsturer till vildmarkscamper varar 3-4 timmar och övernattningsturerna kan arrangeras för en natt eller fler. Turerna avgår från ICEHOTEL i Jukkasjärvi.

Luspen vildmarkscamp är belägen ca 14 kmnedströmsälvenfrån Jukkasjärvi med drygt 6 km till närmaste bilväg. Med plats för 10 övernattande gäster fördelat på två stugor och en vedeldad bastu är den vår minsta camp.

Pounojokki vildmarkscamp ligger 22 km sydost om Jukkasjärvi. Här finns några av Torneälvs bästa fiskesträckor och strömmar avlöser varandra under en sträcka av ca 20 km. Campen består av 3 timrade kåtor, utrustade med bras- och gasolkaminer. Varje kåta har 6-8 bäddar. En av kåtorna används som gemensam restaurangkåta med plats för ca 15 personer. Det finns även en vedeldad bastu och en badbrygga ut i Torne älv.

För mer information, besök www.icehotel.com, ring eller maila direkt till ICEHOTEL.