Martin Smedsén

ICEHOTEL Restaurant, Jukkasjärvi

Vår matsal och cocktailbar är varm och trivsam – en flykt undan minusgraderna, men fortfarande med isen och våra omgivningar i fokus. Med utvalda, lokala råvaror serveras delikatesser som ren, älg, fjällröding och åkerbär, tillagade av Michelinskolade kökschefen Alexander Meier och hans team. Välj bland rätterna i à la carte-menyn eller förboka en av våra särskilt framtagna måltidsupplevelser Chef’s Table, Ice Dining eller Vildmarkssupé.

Icehotel är rankad som Kirunas bästa restaurang och topp tre i Swedish Lapland i White Guide 2016, Sveriges ledande och mest heltäckande restaurangguide.

Den internationella köksbrigaden under ledning av köksmästaren Alexander Meier – upplärd på den tvåstjärniga Michelinkrogen Le Béarn i Genève – sätter en kontinental twist på de lokala ingredienserna, hämtade från älvar, berg, myrar och skogar i vår omgivning. Den vackra isen från Torne älv adderar ytterligare ett spännande element till er middag i form av bordsdekorationer, tallrikar eller skålar.

Vi har fasta sittningar och rekommenderar att ni bokar bord minst tre veckor i förväg (december till april).

Boka bord: +46 (0) 980-668 00