Foto: Alexander T. Blumenau, www.nordwelten.de

Foto: Alexander T. Blumenau, www.nordwelten.de

Foto: Alexander T. Blumenau, www.nordwelten.de

Foto: Alexander T. Blumenau, www.nordwelten.de

Hälsning från Nikkaluokta

Vi fick en stämningsfull hälsning inför säsongsöppningen från det samiska företaget Nikkaluokta Sarri, som vi gärna delar med oss av!

Nu är solen tillbaka här till fjälls. Det känns så bra att kisa mot vita snöfjäll och upptäcka vårkänslorna. Nu är tiden att ta fram skidorna, packa ryggsäcken och gå på tur bland vackra fjäll. Nikkaluokta öppnar för säsong och det är riktigt roligt att det börjar bli lite rörelse i byn. Var dag serveras kaffe och god mat i restaurangen, vi har renoverat, det är nygammalt fint och hemtrevligt.

Den vanliga Nikkaluoktakänslan är kvar – vänlig gästfrihet är grunden, respekt för djur och natur är självklar. Visst är det vackert här, vi trivs så bra, vi vill att ni också ska tycka om och längta tillbaka.

Årets skidspårslinga är preparerad, nu ska den användas flitigt av stora och små, av snabba och lättåkare. Starten är just utanför restaurangen. Renhjordar har vinterbeten i närheten och älgarna – de är kvar längs hela dalen.

Kör vinterklokt efter vägen och njut av de vackra vyerna.

Välkommen!

Familjen Sarri

Nikkaluokta Sarri har öppet för vårvintersäsongen 20 februari – 3 maj. Klicka här för boendeförslag. Mer intressant information hittar du på  familjen Sarris egen webb.